Youtube och friheten att ladda upp videos

Italien har länge nu försökt censurera och ytterligare ett förslag som inte ens borde tänkas fram är det som nu rapporteras att man måste ansöka om tillstånd för att kunna ladda upp videos till internet, att någon ens kan tänka fram ett sådant förslag utan att skämmas är skrämmande. Och att sen Frankrike verkar hänga på gör det inte bättre, hur lång tid tror ni det tar innan EU börjar fundera på det? Även om det bryter mot EU-direktivet. Anledningen som ges för detta? För att stoppa folk från att bli kränkta. Och här har vi en diffus linje att leta efter…

Människor blir ”kränkta” för de mest absurda grejer ibland så hur ska någon myndighet vara säker på att den video de har framför sig inte kommer kränka någon? Religion är ju något som gärna censurera kritik och oliktänkande så bara där kommer troligen en sådan lag att missbrukas, vi kan ta sekten [wikipop language=”sv”]scientologi[/wikipop] som exempel. Läs om deras kritik och kontroverser och googla gärna lite på xenu så kan ni finna väldigt mycket information om deras kampanjer för att stoppa kritiken.

Det finns en anledning till att vi tog oss ur slaveri och den tiden då vi brände häxor på bål och det var inte med hjälp av censuren. Det var spridningen av idéer och det fria ordet som tillslut segrade och gjorde att människans kunskap om världen, universum och oss själva som har skapat de saker vi njuter av idag. Detta fria ord har försökts stoppats gång på gång av diverse stater och det har alltid slutat i katastrof och död så varför ska vi inte ta lärdom av detta och faktiskt inte begå samma misstag igen under en ny täckmantel? Denna gång är det terrorismen som används som ursäkt för att införa [wikipop language=”sv”]FRA[/wikipop] (för vi alla vet att de kommer rädda våra soldater i Afghanistan) m.m. Sedan den elfte september 2001 har lag på lag spottats upp med ny övervakning av alla de slag, nu senast är ju naken scanningen.

Varför kommer det inte sluta på samma sätt denna gång som alla andra gånger? Varför fortsätter vi sätta så mycket tillit på staten? Varför får detta fortsätta? Den som lever får se vad framtiden innehåller, men jag är glad över att åtminstone piratpartiet finns som ett alternativ numera för vart du än vänder dig på vänster till höger skalan så faller de alla platt och låter detta gå genom. Vänstern förstår man men att till och med de partier som säger att de står för öppenhet faller platt.

För oss betyder det att vi vill begränsa övervakningssamhället.  Och självklart att vi vill ha en mänsklig och öppen flyktingpolitik. Men det betyder också att vi vill ge fler människor chansen att komma hit för att arbeta. Utan att först bli flyktingar.
Från Centerns hemsida

Jag vet inte hur man kan lita på någon av dessa personer längre, det är dags för något nytt nu.

Andra bloggar om: , , ,

2 svar på “Youtube och friheten att ladda upp videos”

 1. Hej!
  Hur gör jag för att få bättre musik och vissa klipp på youtube att fungera som det ska utan att det måste ladda upp sig nästan hela tiden? Vissa går inte alls. Jag kom på nu att om jag går in på youtube ibland så står det om någon inställning till plastfilter. Vad är det? Ofttas om jag får upp sånt då går det hur bra som helst utan något problem. Ibland kanske i några dagar innan det hackar sig igen på just musik videos och endel klipp också.

  Mvh Buster

  1. Vi börjar såhär…

   1. Det buffrar/laddar olika snabbt beroende på hur belastad youtubes server är och hur belastad ditt bredband är, så ibland får man leva med det. Tankar någon så kan det sega ner ganska bra tex

   2. Platsfiltret handlar om att youtube vill byta språket till Svenska eftersom du sitter i Sverige, inget som krävs men det är det han pratar om. Registrerar du dig och alltid är inloggad så slipper du det…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.