Wallström är lite 50-50

Den nuvarande förste vice ordförande i Eu-kommissionen [wikipop]Margot Wallström[/wikipop] har svarat på lite frågor som finns Europaportalen om det kommande valet och  jag vart lite orolig av hennes svar. Hon säger att fler kvinnor behövs i eu parlamentet och visst varför inte kanske skulle dom få det att fungera för en gångs skull men jag tvivlar. Det som stör mig mest dock är detta 50-50 snack som envisas med att dyka upp med jämna mellan rum.

Blir EU bättre med fler kvinnor?
– Ja och därför har jag kommit med ett förslag där alla EU-länder tar fram en kvinnlig och en manlig kandidat när kommissionen ska sättas ihop, sa Margot Wallström.

Låt oss säga att detta går igenom och vi tvingas välja en kvinna och en man. Okej om dom kommer på första och andra plats med totalt antal röster men låt oss säga att kvinna 1 får 1000 röster och kvinna 2 får 999 röster och att mannen som får flest röster får 400. Är det då rättvist att han får ta kvinna 2s plats? Sluta med detta kvoterings snack, låt folket rösta som dom gör, flest röster vinner och inget annat. Hon säger även att hon vill få fler att rösta för att det påverkar våra dagliga liv (logiskt och självklart) men att få förstår att det verkligen är så.

– EU:s beslut påverkar allas vardag. Problemet är att det är få som ser sambandet, sa Margot Wallström.

Extra kul eftersom detta är just hennes jobb att få folk att inse hur viktigt EU är, och detta gör hon genom att inte låta folk rösta om Lissabonfördraget och än mindre försöker hon ha en diskussion om ämnet.

Men det som fick mig att skratta lite smått var detta tillägg som finns längst ner i artikeln, där hon lägger till att det inte är en slump att Island valde en kvinnlig statsminister. Så hon menar allvarligt att Islänningarna valde sin statsminister efter kön och inte efter deras tro på henne som politiker? Jag tror inte att dom brydde sig om hennes kön alls utan helt enkelt valde henne för hon var den som dom tror kan ta dom ur situationen bäst, men vad vet jag?

Och vad sjutton menar du med 50-50 demokrati? Galet…

Andra bloggar om: , , ,