Varthän, Sverige?

Ibland undrar jag varthän vi är på väg här i Sverige, oavsett om man tittar till vänster eller höger så trollas det fram lagar som kränker människors integritet och oskyldighetspresumtion. Tittar vi vänster så sitter Thomas Bodström och till höger har vi Beatrice Ask och båda verkar helt oförstående för kritiken och mantrat som används verkar vara att har ni inget att dölja så…

Att man ens år 2010 ska behöva förklara för makthavare varför vi har en oskyldighetspresumtion och varför det är viktigt att försvara den personliga integriteten är ett sådant stort steg bakåt i tiden att jag tappar hakan flera gånger om. Och Ask måste ha något slags rekord i galna förslag som kritiseras hårt och är ett direkt hån. Anna Troberg (pp) har en fin lista över det senaste hon slängt ur sig, allt från blänkade kuvert till rättegångar utan vittnen och utan den anklagade(!). Visst verkar det som att varken vänster eller höger vill tala om integritet inför valet och Ask verkar gömmas undan 😛

Men tro inte att hon är ensam och galna citat från högern inte, Moderater i Göteborg vill ge polisen rätt att helt fritt visitera människor utan någon anledning alls. Och detta är ju bara vad som kommer inifrån Sverige, sen har vi resten av skräpet som kommer från EU. Acta, Datalagringsdirektviet, Smile29, Swift, Nätcensur osv. Här har ni en liten sammanfattning som ska fyllas på med mer med liknande lagar och det börjar bli svårt att inte bli lite orolig för allt som kommer.

Men politikernas tal ser ut som de alltid gjort, samma utslitna argument varför man ska rösta på X används friskt men när det kommer till kritan så för de båda en ganska lik politik. Alla är för EU och vill införa dessa lagar som kommer därifrån vad de än försöker påstå och på hemmaplan verkar det vara en tävling i övervakning och att inte tala om det. Men det är klart de vill ju inte att man går på deras egentliga politik utan att man lyssnar på vad de säger istället…

Mer intressant läsning: Sexköpslagsutredningen, Hanna Wagenius(cuf), Om Reinfeldt, Hax(pp), Smile29 (politiker som skriver under utan att läsa) Europaportalen, Rekordår för upphovsrättsindustrin, Juristens funderingar, Malmström och barnpornografi, Christian Engström (pp), Ifpi ett särintresse, Hax(pp), Trollvälde, Björn Nillson (pp), Privatliv inget särintresse, Livbåten (pp), Nu hotas friheten på internet, Tobias Schelin, Är det omöjligt, Webhackande, Fråga till alliansen, Ravennas blogg, Vingslag i kunskapsamhället, Magnihasa, Regeringen och Sossarna, Hax (pp) Svenska media, Falkvinge (pp), Fildelningsdebbaten är inte död, Sjumil, Framtidstro och PP, Kwat, En protests konsekvenser, Jonathan, Det där med att…, Opassande, Sluta blunda Reinfeldt, Jinge, Ingen är rädd för Ipred, Qrizze, Därför ska Moderater rösta Pirat, Emil Isberg (pp) Piratpartiet Live!.

Det ska sannerligen bli en intressant valrörelse i år och jag hoppas verkligen vi får till något bra redan i år! För er som inte är intresserade av PP så kan ni iaf läsa Falkvinges anledningar till att ni ska rösta på PP ur diverse perspektiv, jag hoppas ni alla kan se genom dravlet gammelpartierna kör med och ge dem en liten örfil genom att rösta på piratpartiet istället 😉

*Uppdaterat*
Jag har fyllt inlägget med fler länkar till läsvärda bloggar och nyheter 😉

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

5 svar på “Varthän, Sverige?”

 1. Det börjar bli mycket. Indexet som Emma tog initiativ till behöver helt klart uppdateras, men det börjar kännas som ett sisyfosarbete, när galenskaperna kommer i snabbare takt som om Alliansen vill passa på att riva så mycket som möjligt av rättsstaten innan valet, ifall de skulle åka ur, vilket jag innerligt hoppas att de gör.

  Tack för länken, förresten 😉

  1. Bara förnamnet till vad det känns som, och trots alla försök så verkar det svårt att få till en vettig diskussion även om PP lyckats bra med att få upp intresset i Eu iaf.
   Oavsett vilka som sitter så hoppas jag verkligen på PP så vi åtminstone får in en fot och kan rätta till att skitsnack som pågår.

   Alla bra bloggar förtjänar länkar 😉

 2. Missa för allt i världen inte denna svenska journalists träffsäkra samtidsanalys. Krönikorna finns här:

  http://www.korta.nu/jc

  Hade hennes penna varit ett svärd hade huvuden rullat i svensk politik! Hon är, mig veterligen, den första svenska journalisten som törs lämna den politiskt korrekta mittfåran.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.