Vad är viktigast

Jag tycker det är ganska talande iaf, direkt efter Irlands Ja så börjar bråket om vem som ska få efterträda den väldigt ”lyckade” (otroligt beroende på om man är älskare av Eu eller inte) [wikipop language=”sv”]Margot Wallström[/wikipop] som eu kommisionär. Inte ett ord till Svenska folket vad Lissabonfördraget egentligen innebär nu heller utan nu gäller det för de stora partierna att få in sin kandidat till maktorganet i [wikipop language=”sv” search=”Europeiska kommissionen”]EU kommissionen[/wikipop]. Det här mina vänner är vad dessa filurer bryr sig om, mer makt och framförallt att dem ska få sin vilja fram.

Efter irländarnas ja till Lissabonfördraget i helgen har den stenhårda kampen om vem som efterträder Margot Wallström, S, som svensk EU-kommissionär börjat på allvar. Hittills har regeringen slagit i från sig frågan – trots att oppositionen under en tid krävt att regeringen bjuder in till samtal om vem som får topposten. Det har vi bett om länge, precis som Reinfeldt gjorde när han var oppositionsledare så hade jag hoppats att han dragit lärdom av hur viktigt han tyckte att det var då, säger S-ledaren Mona Sahlin. Det här är inte regeringens utan Sveriges kommissionär.
Expressen

Sen att tro att en tidigare parti bunden filur inte skulle gynna sitt partis förslag (för parlamentet får bara komma med förslag om förslag till nya lagar inget annat) är bara naivt, det är så det fungerar i parti politiken. Allt tjat om att vi får flera parlamentariker har inget med våran demokrati att göra utan det är bara partierna som vill ha fler platser, mer makt. Nu får vi inte fler kommissionärer men jag tycker det är ganska visande hur viktigt det är för dessa personer och hur lite vi spelar in i spelet. Ett litet obehagligt bihang som måste smörjas ibland och med Lissabonfördraget kommer det bli färre gånger. Iof hur många val har vi haft om EU lagar/förslag eller något dylikt? Inträde och valutan thats it resten kör dom på bara och med mer makt i nerflyttat till Bryssel så kommer vi att ignoreras mer och mer.

Det gäller att veta vad som är det viktiga i livet. Utträde ur EU innan [wikipop language=”sv”]Tony Blair[/wikipop] blir president. Och jag klarar mig utan en Ryss rädd [wikipop language=”sv” search=”Carl Bildt”]Bildt[/wikipop] som utrikesminister också… Framtiden är mörk för Europa…

*Uppdatera*
En namninsamling för att stoppa Blair som president, skriv under nu direkt! Tack Scaber.

Andra bloggar om: , , , ,