Vad är egentligen sant?

Enligt Karin Pilsäter, Björn Hamilton, Jan Aandersson, Mikael Oscarsson på riksdagens näringsutskott har ACTA inget att göra med internet men lyssnar man på många kritiker så är det raka motsatsen. Vad är sant egentligen? Kan vi lita på det hemliga avtalet som ingen av oss får se?

Finns mer läsning men FRApedia är alltid bra, Wikileaks är allas våran vän. Jag är definitivt orolig inför ett förslag som detta och det hemlighetsmakeri som är runt det, att lobby organisationer får tillgång men inte gemene man är ganska talande för att det troligen inte är speciellt populärt. Och att många är missnöjda med EU och inhemska partier som går med på detta är iof inte en överraskning längre, hela den globala ”pirat” rörelsen har inte gjort annat än växt och tagit sig in i regeringar och även in i EU huvudkontoret. Aldrig har jag varit med om ett så snabbt organiserat missnöjes parti vilket det hela startade som.

Jag kan bara konstatera att jag inte ger ett öre för deras försäkran om att detta inte har något med internet att göra och att alla kritik och läckta dokument bara är skitsnack. Har dem inget att dölja så kan diskussionen hållas öppen från start istället för att mörka ner det in i det sista. Vad skulle hända om det hölls öppna och ärliga diskussioner om detta egentligen? Hela debatten skulle självdö om det visade sig sant så om ni vill vara ifred så är ni ärliga helt enkelt men det är väl där skon klämmer? Dessa personer vet troligen om att det skulle vara opopulärt bland många och att de skulle kunna förlora en eventuell debatt och det vet vi att globala strateger inte gillar.

Andra bloggar om: , , , ,

8 Comments

 1. Tja, videon du länkar till kommer från ryssarnas motsvarighet till våra egna ”Husbondens Röst”. De är inte så mycket bättre kålsupare än våra motsvarigheter.

  1. haha mer än jag visste men dem tog iaf upp mycket av kritiken :p

 2. Regeringen har släpp en rapport som erkänner att ACTA har med Internet att göra:

  http://bit.ly/7efaHu

  1. Vilka och vart släpptes detta?

 3. Att ACTA inte ”har att göra med” internet betyder ju dock inte samma sak som att det inte påverkar…

  FRA har inte ett dugg att göra med min privata korrespondens. Likt förbannat kommer de att avlyssna den…

  Mvh

  /J-O

  1. Klokt och sant sagt 🙂
   Men dessa personer vill verkligen få oss att tro att det inte kommer påverka vårat internet och privatliv.

 4. Pingback: Jens O. » Blog Archive » Infrastrukturminister Åsa Torstensson (C), ska besöka USA och diskutera ACTA-avtalet

 5. Pingback: Just Say No – Åsa | Oscar Fredriksson (C)

Comments are closed.