USB-sticka med barnporr

Hade inte tänkt att skriva om det för det görs redan så bra bland bloggar men drar en liten rad iaf. Med alla de gigantiska register som staten vill skapa för att rädda oss från farliga människor så kommer otroligt mycket information att samlas (sådan information vi delar med oss av i vanliga fall och sådant som vi absolut inte vill ska lagras) och information är makt. Det finns pengar att tjäna på att samla information för att sälja till diverse mindre hederliga organisationer och att tro att det inte kommer läcka…

Nu visar det sig att Polisen tar hem barnporrs utredningar i USB-minnen hem och som en liten bonus är de inte ens krypterade. Hur ska jag kunna lita på att polisens (eller någon annan anställd för den delen) hemmadator är säker? Att ha sådan information på OKRYPTERADE usb stickor är… ett skämt. Oavsett vad det var för information på den stickan så har den suttit i polisens dator och helt oskyddat fraktats hem. Teledatalagringslagen here we come!

Grannen som hade tvättiden efter polisen upptäckte usb-minnet, tittade på det i sin dator och fick en chock. Där fanns både semesterbilder med polismannens familj – och barnporr.
SvD.se

Det finns en anledning till varför man inte ska ha den absolut viktigaste informationen på datorn, huvudlösenord, bankuppgifter m.m. Visst har jag själv slarvat med min dator men det drabbar bara mig iaf, men dessa lagar kommer drabba oss alla. Detta kan ha varit ett misstag men det räcker för att det ska skita sig riktigt ordentligt. Och det tåls att sägas igen… den var inte ens krypterad… helt öppen med sådan information… driver ni med oss?

Andra bloggar om: , , , ,

5 svar på “USB-sticka med barnporr”

 1. haha. Att det alltid dyker upp sånna här saker att någon inte krypterar sina usb-minnen.

  Själv så köpte jag mig en bärbar dator ifrån tradera under januari månad. Då hade inte den tidigare ägaren raderat sina tidigare sidor. Så hittade i historiken att han hade kollat på porr. Även hittade jag en bild på han under ”mina bilder”

  Min ”viktiga data” ligger ute på nätet dock krypterat och i en säker hall någonstans i Sverige. Jag sparar inte ens worddokuent på min dator. Mycket bättre att ha det i någon serverhall så man kommer åt den var som helst och när som helst.

  1. Säljer jag någonsin burken så formateras diskar flertalet gånger och allt skrivs över gång på gång men eftersom jag enbart stationärt så tar jag nog bara med mig diskarna som jag gjort hittills iaf. Känns tryggare så.
   Nu har jag så lite ”viktiga” dokument att det inte ens är värt att nämna och de är alla på papper. Men lite har man krypterat och spritt 🙂 Allt är bättre än okrypterade USB stickor iaf 😛

 2. Bra inlägg. Alla databaser läcker och här fick vi ett exempel på ett nytt sätt som information kan läcka på.

  För övrigt skulle jag själv nog inte våga lämna en upphittad USB-sticka med barnporr till polisen, de kan ju få för sig att det är JAG som äger barnporren. Lite nojjigt kanske, men om jag vore polis så skulle inte jag utesluta ”budbäraren” i en brottsutredning.

  1. Jag vet inte hur jag skulle reagera… hittade iof en sticka på backen en gång men lämnade den synlig på en bänk bredvid istället.
   Vem vet vad som fanns på den 😛

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.