Henrik Sultan/ februari 15, 2010/ Piratpartiet, Politik

Hade inte tänkt att skriva om det för det görs redan så bra bland bloggar men drar en liten rad iaf. Med alla de gigantiska register som staten vill skapa för att rädda oss från farliga människor så kommer otroligt mycket information att samlas (sådan information vi delar med oss av i vanliga fall och sådant som vi absolut inte vill ska lagras) och information är makt. Det finns pengar att tjäna på att samla information för att sälja till diverse mindre hederliga organisationer och att tro att det inte kommer läcka…

Nu visar det sig att Polisen tar hem barnporrs utredningar i USB-minnen hem och som en liten bonus är de inte ens krypterade. Hur ska jag kunna lita på att polisens (eller någon annan anställd för den delen) hemmadator är säker? Att ha sådan information på OKRYPTERADE usb stickor är… ett skämt. Oavsett vad det var för information på den stickan så har den suttit i polisens dator och helt oskyddat fraktats hem. Teledatalagringslagen here we come!

Grannen som hade tvättiden efter polisen upptäckte usb-minnet, tittade på det i sin dator och fick en chock. Där fanns både semesterbilder med polismannens familj – och barnporr.
SvD.se

Det finns en anledning till varför man inte ska ha den absolut viktigaste informationen på datorn, huvudlösenord, bankuppgifter m.m. Visst har jag själv slarvat med min dator men det drabbar bara mig iaf, men dessa lagar kommer drabba oss alla. Detta kan ha varit ett misstag men det räcker för att det ska skita sig riktigt ordentligt. Och det tåls att sägas igen… den var inte ens krypterad… helt öppen med sådan information… driver ni med oss?

Andra bloggar om: , , , ,