Slöseri är ju alltid skoj

Hittade till Hax bloggen igen och såg detta…

På något sätt tycks det ha beslutats att Europaparlamentets ledamöter skall få iPads. På skattebetalarnas bekostnad.
De har ju för f-n redan pengar just för att betala datorer, telefoner och jox!
Haxbloggen

Man kan inte annat än undra, de får ju gott om pengar för att köpa de grejer som faktiskt behövs för att göra sitt arbete och med alla andra fina tillägg så kastas det gott om pengar på dem redan så varför detta? Och hur viktigt är det verkligen med en Ipad på skattebetalarnas pengar? Är den så oumbärlig för deras arbeten att de prompt måste ha en? Och kommer detta att erbjudas till alla nya ledarmöten som kommer dit eller skickas den vidare det undrar jag? Men vilket som så känns det som en extremt onödig kostnad i dessa tider när det är svåra ekonomiska tider som det är.

Det europeiska parlamentets administrativa avdelning har öronmärkt 51,33 miljoner kronor för ett ”IT-mobilitetsprojekt”, skriver brittiska Times.
Samtliga 736 EU-parlamentariker ska bli ”uppkopplade” och Ipaden är det givna valet för finsmakarna i maktens korridorer.
Ipaden kommer, när den släpps på europeiska marknaden den 28 maj, vara ohyggligt eftertraktad – inte bara i Bryssel. Och uppskattas kosta cirka 6 000 kronor vardera.
Nyheter 24

Jag har svårt att förstå hur detta krävs för att kunna genomföra arbetet just nu och varför vi ska betala för deras lusta efter denna leksak. Men det är klart det är ju inte deras pengar så då är det enkelt att slösa.

En anledning till köpet sägs vara att de vill kunna vara uppkopplade utanför kontoret och på semestern men har de inte redan datorer? Med alla de resor som dessa personer garanterat gör så har jag helt absurt svårt att tro att det inte har en bärbar dator redan? Rätta mig gärna men jag antar direkt att de har en… Om inte så får de ju pengar för att köpa en och det finns gott om bärbara datorer som skulle funka helt suveränt på semestern och utanför kontoret. Detta är inget annat än lyxeri från människor med fingrarna på andras pengar.

Andra bloggar om: , ,