Sänkt kreditbetyg för USA

Nyss så fick USA en riktig smäll i magen när deras kreditbetyg sänks från sitt trippel A betyg till AA+ med orden ”negative outlook”. Och visst förstår man denna sänkning med tanke på hur slarviga de varit med sin ekonomi under en lång tid nu, lekt friskt med världens ekonomi är hur de gillart tyvärr. Nu blir det intressant att se vad som sker och hur omvärlden reagerar på denna smäll med tanke på att börsen trillar neråt i en ganska jämn takt just nu.

Det enda som gav mig en liten fniss i SR’s artikel var detta:

Nedgraderingen föregicks av motstridiga medieuppgifter där källor i Vita huset hävdade att S & P:s analys – som man sett på förhand – innehöll ”allvarliga och amatörmässiga” brister. Enligt källorna handlade det bland annat om felaktiga beräkningar på miljardtals dollar.

Lite trist är det att vita huset reagerar så när denna nyhet kommer, vore iof inte helt dumt om det stämmer att de räknat fel och tar tillbaka USA’s trippel A betyg för allas skull men visst känns det som om USA förtjänar detta efter slarv och rent barnsliga bråk om hur de ska förbättra sin ekonomi. Det kan bli en intressant tid framöver den saken är helt klar iaf…

*Uppdaterat*
Tydligen så var det en ”liten” felräkning  men de får fortfarande sitt betyg sänkt… 😐

Andra bloggar om: , ,