Rödgrön röra…

Den rödgröna röran blir bara värre verkar det som, svikna ideal för en chans i rikstagen och vilda löften om 12 miljarder mer på välfärden oavsett vad nuvarande regering satsar vilket inte kan anses vara något annat än rent valfläsk utan riktig eftertanke. 12 miljarder är mycket pengar som inte bara kan trollas fram och med tanke på omvärldens ekonomiska sits just nu är… ganska svag så borde man vara lite mer återhållsam.

– I vår gemensamma vårbudget la vi rödgröna ett förslag på 12 miljarder mer till kommuner och landsting, till jobb i vård, skola, omsorg, som vi har finansierat till varje krona. Det beskedet ligger som bas. Om regeringen väljer att gå vidare med att sänka skatterna för höginkomsttagarna tar vi det utrymmet och lägger ovanpå, till välfärden, säger Mona Sahlin, som är partiledare för Socialdemokraterna.

– Om det är så att det växer fram ett utrymme som regeringen vill använda till välfärden, då lägger vi det också ovanpå de 12 miljarderna. Vi kommer alltid att ha 12 mer miljarder till välfärden än regeringen. Så stora är behoven.
Sverigesradio.se

Visst tycker jag med att det behövs en översikt på hur skola och sjukvård fungerar just nu men att bara slänga ur sig 12 miljarder känns lite väl fläskande. Trodde aldrig jag skulle hålla med Mats Odell(kd) men idag gör jag det tydligen…

Hoppas vi får fler realistiska politiker snart… det börjar bli löjligt.

Andra bloggar om: , , , , ,

Ett svar på “Rödgrön röra…”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.