Piratpartiet behövs verkligen…

Jag känner verkligen att det behövs en motpol till de partier som slåss om platser i riksdagen just nu, det är mycket fint snack om att man bryr sig om integriteten och de demokratiska värderingar som de männskligarättigheterna men i nästa stund så fifflar man ihop någon halv lam förklaring till att man vill införa lagar som censurerar och för mer och mer makt/befogenheter till statliga organ.

Vi har sett hur delar av ett parti helt öppet säger att parti X kommer riva upp lag Y men i nästa ögonblick så hör man att det har klubbats genom att de ska genomföra små förändringar och lag Y ändå ska införas. Ytterligare ett exempel där vi kan lyssna på Peter Eriksson… Det går inte att lita på dessa partier längre utan de pratar med fina ord och sen så betyder dessa ord inget längre, det finns inte mycket till ryggrad och heder kvar i dessa partier längre utan nu handlar det BARA om att få sitta i riksdagen och få känna på makten.

Och nu senast har vi centerpartiet där ex Johan Linander (C) och Lena Ek (C) skriver en artikel om hur datalagringslagen ska stoppas och sen kommer centerns partistämma och säger att just den lagen ska genomföras om än med mindre förändringar

Därför har vi exempelvis krävt att datalagringsdirektivet införs (med kortast möjliga lagringstid). … Centerpartiet ska verka för att dessa integritetsintrång inte blir mer omfattande än de minimikrav som EU-direktiv ställer.
Centerns partistämma

All heder och ryggrad har försvunnit från politiken idag utan det böjs och tas emot vart om vartannat och man vägrar stå upp för vad som är rätt och vad stora delar av folket inte vill ha. Aldrig någonsin har jag varit med om sådant tryck mot lagar som detta som det ändå är idag, jag menar vi har piratpartister nere i EU och det är en sjukt stor grej. Och ändå så slutar det inte, smile29 är det senaste tillägget i datalagringsdirektivet som vill spara alla ens sökningar på internet m.m.

Piratpartiet behövs som en sista försvarare för det fria ordet och en värld där vi inte behandlar folk som brottslingar tills motsatsen faktiskt är bevisad, den värld som byråkrater håller på att skapa är inte en värld vi vill leva i där alla är rädda för att dra till sig uppmärksamhet och självcensurerar sig för att de ständigt bevakas överallt och där statliga organ (som kan bryta mot lagen för att de är inkompetenta) kan censurera fritt utan våran insyn.

Hur länge ska detta spridande av felaktig information få fortsätta? Hur länge ska barnen användas som ursäkt för att blocka och censurera internet? Det finns gott om studier som stödjer det faktum att fildelning faktiskt gynnar samhället (detta exempel är bara det senaste jag fann på PPs forum) och ändå så används det som någon ursäkt för totalt överdrivna straff utan dess like och censur. Jag vågar inte rösta annat än PP längre, det räcker nu.

Följ gärna många av de bloggar som handlar om just övervakning och integritet på piratpartiet live, det är inte bara piratpartiester där utan även andra partier är representerade och det finns gott om nyheter att tala om för var dag som går…

Bilden ni ser är från Falkvinges blogg och jag hittade den genom Haxs blogg men har inte hittat Falkvinges inlägg där just den bilden finns i och jag orkade inte leta så jag länkar den rakt av och till båda deras bloggar för eran läsningsskull.

Som avslutning så slänger jag upp en länk till en bild på oljeläckan i Mexikanska golfen, det är stora mängder olja man ser och det är ju bara ytan… hoppas verkligen de får ordning på det snart… Men nu måste jag göra något uppiggande innan man deppar ihop helt 😛

*Uppdaterat*
Nu kan vi även se vilka som har skrivit under smile29 för att inkludera mer integritetskränkningar i datalagringsdirektviet. Man blir depp för mindre…

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Ett svar på “Piratpartiet behövs verkligen…”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.