Pinsamt

Läste precis på Mattias blogg att han nu inte kommer skriva kritiskt om interna problem längre, tycka vad man vill om Mattias och hans kritik men att snacka så mycket skit om en människa så han tystas är tusen gånger så pinsamt för Piratpartiet än en kritisk röst på insidan. Det är med denna kritik vi kan ta oss framåt på ett rättvist sätt när folk får yttra sin oro för vad och hur saker sker.

Det har varit ett spännande år i rollen som den starke inre kritikern i partiet. Det har alltid funnits något missförhållande att kommentera och någon konflikt att försöka reda ut. Och balansgången med vad som inte varit passande att dra upp här på bloggen har tvingat mig till etiska funderingar som känts väldigt utvecklande för mig som person. Men som med så mycket annat så når man tillslut till en gräns där det inte längre är värt det.
Mattias Bjärnemalm

Han kan ha fel han kan ha helt galet fel i sin kritik och kanske uttrycker sig dumt men att han känner sig så pressad att han slutar kritisera är både farligt och pinsamt. Även om han är en dramaqueen han anklagats för så gör det inte saken bättre för en tystad röst är en tystad röst.

Jag hoppas på en bättring…

Andra bloggar om: ,

5 svar på “Pinsamt”

 1. Det är kanske bäst att inte dra allt för förhastade slutsatser? Jag vet inte hur förhållandena är internt i styrelsen, men jag kan i alla fall konstatera följande:

  * Mab verkar göra en hel del för att offentligt ”dra ned byxorna” på de han vill kritisera. Som t.ex. att på ett möte som handlar om något helt annat pressa Rick om ett ställningstagande i interna stridigheter. Alla som vet något om hur man bör framföra kritik bör inse att det snarare skapar konflikter än löser dem.

  * Det som Mab beskriver i sitt inlägg liknar däremot kritik på det sätt som den bör framföras: privat, för att inte tvinga den som kritiseras att gå i försvarsställning p.g.a. förlorat anseende; saklig, så till vida att den vad jag kan se inte innehåller uttalade personangrepp. Insinuationer? Kanske, men jag tycker att det låter som klart mindre aggressiv kritik än den som Mab själv brukar framföra.

  * Den utlösande faktorn i det här fallet är att styrelsen har kritiserat Amelia. Mab är, i egenskap av stabschef åt Amelia, knappast neutral och opartisk i frågan.

  Min slutsats? Tja, med tanke på att vi alla är människor så är det säkert några i styrelsen som förtjänar att kritiseras – men att det skulle vara så illa som Mab beskriver det ser jag inte alls som självklart. Mabs agerande säger mer om Mab än om hur någon annan har agerat.

 2. var för får jag känslan av (S) dementimaskin när jag läser detta, dessutom av en anonym…..

 3. Jag läser det inte alls som att Mab kastar in handduken inför massivt tryck uppifrån.

  Mab har gjort ett väldigt otacksamt jobb, väldigt länge, och förtjänar ett break. Han påpekar dessutom själv att det finns fler som kan föra fram den interna kritiken på ett bra sätt.

  Det här kommer inte att tysta något, på sikt. Det är uppenbart, enbart genom reaktionerna i bloggosfären, och i Mabs kommentarsfält. Möjligen kan Mab få lite tid att fokusera på sådant som är roligare än att battla med styrelsen, och framföra kritik. Vi är fler som delar många av hans åsikter, och vi kan gott ta på oss ansvaret att föra fram våra synpunkter själva ett tag.

  Det viktiga är att det LEDER någonstans, vilket jag är rätt säker på att det gör. Hade jag inte trott på det hade jag lämnat pp för länge sedan.

  1. Ja självklart ska han inte vara den enda som kritiserar och han har ju annat att göra så jag förstår om han gärna gör annat och kanske missförstod jag det?

   Hade man inte trott på PP hade vi alla lämnat det för länge sedan, jag ser framemot riksdagsvalet och vad det ger. Det kan bli ett riktigt bra år 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.