Öppen debatt om Lissabon

Något jag missat tidigare men tyckte det var ganska visade för hur det kan se ut när man verkligen vill ha genom något, tydligen så sade [wikipop language=”sv”]Margot Wallström[/wikipop] att om Irland röstade ja till Lissabonfördraget så skulle det hjälpa Irland att få billigare ”childcare” (antar de menar dagis och dylikt?).

Ms Wallstrom, who was in Dublin to speak with members of the Generation Yes youth movement, said a ratified Lisbon Treaty would ”encourage” affordable childcare in the EU.

Generation Yes is an independent movement with the aim of opening communication lines between young Irish people and politicians.
Margot i Independent.ie

Hon vart senare frågad utav Syed Kamall:

Can you please clarify which articles in the Lisbon Treaty will encourage affordable childcare in the EU?

Och tydligen är detta en så svår fråga att hon behöver till den 6:e Oktober på sig för att svara på frågan, vilket är efter Irlands omröstning. Väldigt enkelt att slänga ur sig påståenden som hon inte kan understödja innan hon har gjort en förundersökning på nästan fyra månader… om hon började direkt efter att hon slängt ur sig detta. Och hon är alltså Eus Vice ordförande och ansvarig för deras ansikte utåt mot oss folket och detta är vad hon ger. Japp. Varför lyssnar folk fortfarande?

Men lite så fungerar EU, slänger ur sig en massa påståenden om varför vi ska göra som dom säger och när man vill veta hur/varför möts man av en slående tystnad. Enkelriktad propaganda som vanligt. suck…

Andra bloggar om: , , ,

3 svar på “Öppen debatt om Lissabon”

  1. Här i Finland lär det inte ens ha varit någon debatt om saken utan allt kördes igenom utan minsta diskussion. Men så är det då vi har majoritetsregering och partidisciplin…allt som regeringen kör fram går igenom.

  2. Här har debatten varit helt obefintlig också och överallt annars är det en massa påhittade argument om ekonomi och utvidgning… för Lissabon handlar inte om ekonomi eller utvidgning.

    Ironin med EU är så man vill gråta, att det får vara så här… jag verkligen bönar och ber att exit pollen är fel. Hur fan ska man få göra så här! FAN… nu blev jag upprörd igen…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.