Nätneutralitet vad e de…?

Jag är inte helt överraskad när jag läser om detta men lika så besviken, inte för att PP inte lyckades få till det för det var dom ganska ensamma om men att resten är så fega (eller?) att dom inte vågar ta diskussionen om [wikipop language=”sv” search=”Nätneutralitet”]nätneutralitet[/wikipop] utan låser sig helt fast vid ett fjuttigt tillägg som visserligen är viktigt men vad gör det om internet ändå kommer censureras? För er som inte har följt med i hela spektaklet om [wikipop language=”sv”]telekompaketet[/wikipop] och tillägg 138 så är det enkelt förklarat att med telekompaketet kommer vissa sidor/tjänster kunna strypas av diverse anledningar (med det vanliga snacket om ett vilt spritt barnpornografiskt innehåll som ursäkt, SvD tar upp exemplet med skype) och tillägg 138 gäller bara att det ska vara förbjudet att stänga av folk från internet INNAN en domstolsprövning. Att vi ens ska behöva ha en debatt för att försvara människors rätt till en rättvis domstolsprövning är fan skamligt, hur kan någon som har haft något att göra med detta förslag våga se folk i ögonen och påstå att det är en demokrati vi bor i? Detta ska vara en av de mest grundläggande skydden vi har för att skydda oss mot ett tyran liknande system och nu måste vi försvara den rätten!?

För att bli sakliga istället för att fylla ut med meningslöst dravel från mig så har delegationen (där PP är med) med majoritets beslut bestämt sig för att inte ens ta upp frågan om Nätneutralitet utan enbart diskutera tillägg 138 när förhandlingarna börjar. Endast Piratpartiet och de gröna ville konfrontera rådet om kravet med nätneutralitet.

Hade vi gjort så skulle vi riskera att även 138:an (kravet på domstolsprövning före avstängning, SvD’s anm) faller. Min uppfattning är att det i stort sätt är omöjligt att få rådet att acceptera 138:an, och skulle vi då öppna upp för ytterligare förändringar så skulle det bli ännu värre, säger Eva-Britt Svensson efter mötet.
Eva-Britt Svensson (V) SvD

Jag förstår inte hur hon kan acceptera det förslag som ligger och vägra ta en debatt med rådet som inte ens har givit en anledning till vad dom ogillar med tillägg 138, så istället för att konfrontera dessa och faktiskt försöka få upp en riktig debatt så nöjer hon sig med 138an. Hon har tidigare stött förslag om nätneutralitet men som så många politiker så gömmer hon sig när det kommer till kritan. Och här gäller det såklart inte bara Eva utan resten av delegationen som inte vågade stå upp och ta den fight som behövs utan bugar snällt för de högre makterna. Det vi behöver nu är ett jävlar anmana attityd för att få till något, vi kan inte ha en massa fega skitheter som vägrar ta debatt. Sviken är bara förnamnet till vad jag känner, jag hade ett hopp men det dog igen.

Mer läsning: SvD, Europaportalen, Hax, Opassande, Jinge, DN, IPtegrity 1, IPtegrity 2, IPtegrity 3,

httpvh://www.youtube.com/watch?v=CvcY9eTv9Uw

yes! it’s right feel indignation
stand and be heard – uprising nation
seize control from the undeserving
let’s make our move – uprising nation

all of the elite and the biggest money
use fear to make us strangers in our country
media is locked by the deepest pockets
these immoral plots have got to be, got to be, got to be stopped

foolish thoughts of rapture in the government
shouldn’t be supported or even entertained
foolish thoughts of rapture can only create
an imminent disaster that we all have to face

it’s disappointing to see another war
like we didn’t learn from all our mistakes before
it’s disappointing – the gullible mob
this is not a land of revolution anymore

death to tyrants. death to tyrants. send them straight to hell

yes! it’s right feel indignation
stand and be heard – uprising nation
seize control from the undeserving
let’s make our move – uprising nation
yes it’s right. yes it’s right
all this frustration
stand and be heard – uprising nation
don’t be blind. don’t be blind
don’t defend their selfish lies
rise up. rise up. uprising nation
rise up

Det här är den attityd som behövs just nu, annat verkar inte fungera. Jag ska… varva ner lite.

Andra bloggar om: , , , , , ,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3580273.svd

3 svar på “Nätneutralitet vad e de…?”

  1. Ett underbart klipp som visar hur lätt det är att falla för frestelsen. Och inte hade dom inte premierat företaget om det var sant.

    Många har svårt att tänka sig att det är så men lätt hänt… tack för länken 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.