Microsoft helvänder med Xboxen

Microsoft med sin nya Xbox one konsol har fått otroligt mycket skit för sin nya konsol pga sin policy när det kom till begagnat handeln, online pingen var 24e timma osv och nu har det verkligen gjort en helomvändning.

An internet connection will not be required to play offline Xbox One games – After a one-time system set-up with a new Xbox One, you can play any disc based game without ever connecting online again. There is no 24 hour connection requirement and you can take your Xbox One anywhere you want and play your games, just like on Xbox 360.

Trade-in, lend, resell, gift, and rent disc based games just like you do today – There will be no limitations to using and sharing games, it will work just as it does today on Xbox 360.
Källa: http://news.xbox.com/2013/06/update

Jag måste erkänna att det överraskar mig även om jag förstår och tycker de gör rätt i det med all kritik de har fått. Deras prat om att online kollen var tvungen att finnas där för deras vision om deras konsol ska fungera var ju uppenbarligen (Red. Rent skitsnack) en dålig ursäkt för att ha pingen där var 24:e timma som ett DRM.

Och friheten att kunna ta med skivan till en polare för att spela ett spel tillsammans utan krångel tackar vi för, hela den delen där ett köpt spel bara kan överlåtas en gång och inte fungera på andra maskiner var bara skum. Visst bara att logga in på sitt egna konto men ändå onödigt enligt mig.

Jag förstår varför de hade alla dessa grejer men att dom kan omöjligt ha blivit förvånade över reaktionerna som blev, om det tog dom på sängen så har dom missat mycket. Den enda grejen som egentligen stör mig med Xbox One numera är Kinecten som följer med, inte så sugen på att ha den kameran körandes i bakgrunden utan någon kontroll och en onödig extra kostnad för konsumenten om man inte gillar viftandet med armarna som vissa spel vill få en att göra. Och blir den samma flopp som föregångaren så har vi ett stort problem…

Ska inte ljuga och påstå att det inte finns många intressanta saker som går att göra med kinect, blev otroligt intresserad av Steel Battalion Heavy Armor men när man lästa/såg dom recensionerna som kom av det spelet så var det ju bara att lägga ner den iden. Och många gånger känns det bara som en påslängd funktion i många spel som blir jobbiga.

Vad som än sker så har jag iaf redan förbokat min Playstation 4 och avvaktar med Xboxen, den skrämde mig från start lol

Andra bloggar om: , , ,