Man blir trött

Jag är trött idag så det blir mest citerande ur andras inlägg idag och länkar, vi börjar med Opassande som skriver om Antipiraternas agerande och de stora bolagens spenderande av pengar…

Jag antar att juristerna som sköter om att driva in pengar från människor som anklagats för fildelning inte är tänkta att dra in lika mycket som de kostar att genomföra det. Vinsten, kan jag tänka mig, är att skrämma folk såpass att inte fildela och genom upphovsrättslobbyns logik därmed tjäna mer pengar.

Nu finns det inte något sådant samband — många har försökt att bevisa det, men misslyckats. (KTH, Harvard, Holland, norska Handelshögskolan, Storbritannien.) Det enda oberoende forskare lyckats visa är att de som fildelar är mer benägna att köpa produkter. Jag har många gånger berättat om industrin som boostat sina siffror (genom att hitta på dem), men nu börjar jag undra om de tror på sina egna överdrifter, för hur kan de annars tycka att det här är acceptabelt?
Opassande.se

Läs gärna resten av inlägget för mer kul läsning om absurditeter i jakten på dagens pirater. Swift har nu gått genom vilket är sjukt irriterande men så är det med den ”terror” skräck som lever i dagens politiker.

ACTA som vi vart lovande skulle börja ske har nu blivit inför stängda dörrar igen med munkavel på parlamentet så vi den vanliga dödliga pöbeln inte får något veta om vad de beslutar om. Hur ska jag annars anta att de ser på oss om de vägrar oss insyns i hur de spenderar stora delar av VÅRA pengar och vägrar oss insyn i de beslut som KOMMER få enorma konsekvenser för oss alla?

The ACTA negotiators from the Commission came to the European Parliament today, to inform the Parliament about what happened in the last round of negotiations in Luzern.

However, the meeting where the information was to be given was declared ”in camera”, i.e.: closed to the public.

At the meeting, I asked if this meant that there were restrictions on how the information given could be used and spread. At first the Commission seemed unwilling to answer this question with a straight yes or no, but after I had repeated the question a number of times, they finally came out and said that I would not be allowed to spread the information given.

I then left the meeting, since I am not prepared to accept information given under such conditions in this particular case.
Christian Engström (PP)

Jag är lite sen på att skriva om vissa nyheter men sådan är jag ibland 😛 Och man blir inte annat än trött på de lögner som kastas på ungdomar som fildelar och även internet som stort, om man skulle lyssna på politikerna så skulle internet vara livsfarligt och ge oss men för hela våra liv bara vi smygtittade lite. Naturligtvis finns det galningar på internet precis som de finns i någon stuga någonstans i vårat avlånga land men med en smula tänk innan man lägger ut vissa saker på internet så är det helt ofarligt att chatta med folk på internet och att bestämma träff med främlingar på nätet är precis lika farligt som att bestämma träff med främlingar från kontaktannonser i papperstidningar.

En smula sans och en smula realism så inser man att världen är fullständigt galen idag och Piratpartiet behövs för jämna ut det hela lite grann iaf. Nu ska jag återgå till att vara trött och varm i sommar hettan! Så sjukt nöjd med denna fina sommar vi fått och missat de oväders stormar som dragit över Sverige 😀

Mer Läsning: TorrentFreak, TorrentFreak 2, SvD.se, Larry Lessig (TeD), Fritänk, Fritänk 2, OlofB (Talet), Anna Troberg, Xorbot,

Kommer uppdatera Mer Läsning delen när tid och lust finns 😉

Andra bloggar om: , , , , , ,