Irlands sista chans att rösta ja?

Jag ska skriva om [wikipop language=”sv” search=”Lissabonfördraget”]Lissabonfördraget [/wikipop]igen, ja jag vet att jag tjatar om det men det är för att det är så viktigt och speciellt för att vi aldrig fått en chans att tycka till om den. Diskussionen kring detta är helt otroligt obefintligt med tanke på dess storlek och betydelse för EU’s framtid och då våran framtid att kunna påverka våra egna liv. Just nu är det Irland som är i focus för hela Lissabonfördragets process just för att de som enda land har fått chansen att rösta om fördraget och då röstades det ner med en seger för NEJ sidan på 53%. Men eftersom EU ledarna inte kan ta ett nej så tvingas dom rösta igen om samma fördrag under en enorm propaganda kampanj av EU som drivs av våra och deras egna pengar, visst är politik en vacker sak.

Jag vet inte vad ni kan om fördraget eller om ni ens visste att den har godkänts av den Svenska statsapparaten men om ni inte har aktivt sökt information om själva innehållet i fördraget så törs jag nog anta att ni bara har hört det vanliga fin snacket från våra regeringsmän/kvinnor om att det är ett mer demokratiskt och rättvist fördrag som behövs för att EU ska kunna fungera och klara av mer expanderande. Men som med det mesta andra så är det stora klyftor mellan politikernas förenklade ord och verkligheten, det är något som är extremt viktigt med just detta fördrag. Jag uppmanar er att läsa några äldre inlägg jag har om ämnet och framförallt Googla er fram till andra som skriver om ämnet istället för att bara lita på våra politiker, det är en enorm gråzon ni aldrig får veta om annars.

Hur som helst så ska jag komma till själva anledning till detta inlägg nämligen kampanjen på Irland och hur skattepengar används för olaglig propaganda enligt [wikipop language=”sv”]Jens-Peter Bonde[/wikipop] (m flera). På sidan Teameurope.info har han skrivit (vet inte om det är skrivet för just den sidan eller någon annanstans men sak samma) om en kampanj på Irland där alla stora dagstidningar har fått en 16 sidor stor bilaga om fördelen med Lissabonfördraget och varför Irland ska rösta Ja denna gång.

It is also worth noting that the non-elected Commission finds no space in its 16 pages to explain how it will increase its powers and its monopoly of initiating EU laws in a wide range of new areas.

It does not explain how the new Art. 290 TFEU gives new implementing powers to itself.

It does not explain how Art. 217.7 TFEU may permit the Commission to change international agreements without the approval of the elected members of any parliament.

It does not mention the most important change regarding the Commission, its own mode of appointment. Under Nice each member state Government “proposes” its “own” Commissioner. Under Lisbon they can only put forward “suggestions.

The decision on who will come from each country will lie with the Commission President and 20 of 27 Prime Ministers representing 65 % of the EU`s population.

This radical and important change will make the Commission even less accountable to voters than it is today. It replaces the present bottom-up procedure by a top-down one post-Lisbon.

There is not a word about this in the Commission`s supplement.
Jens-Peter i Teameurope.info

Jag ber er att läsa hela texten och inte bara mitt utdrag för han går in mer på hur och varför detta är olagligt och vad som har skrivits i bilagan. Tycka vad man vill om EU och själva fördraget i sig det är eran rätt att gilla det men ni måste undra varför det alltid är sådant storspel med så mycket förenklingar och inga riktiga debatter om själva innehållet och vad de får för följder för DIG som individ. För det absolut viktigaste som alltid glöms av EU parlamentariker och institutioner är att EU består av en jävla massa individer som har lika rätt till att få sin röst hörd och bestämma över SITT liv. Men detta sker väldigt sällan nu för tiden, nu måste man ut på gator och torg och verkligen slåss för sina enklaste rättigheter som ett privatliv.

Precis som Henrik Alexandersson så tycker jag denna intervju med [wikipop language=”sv”]Margot Wallström[/wikipop] är extremt talade för hur lite våran röst egentligen betyder. Vi betyder lika lite som fågelskiten på hennes sko, den skrapas bort och glöms…

httpvh://www.youtube.com/watch?v=Cvcdsj3ZWkg&feature=player_embedded

Lyssna på henne, hon pratar hela tiden om hur mycket tid ledarna (parlamentarikerna osv) har spenderat på detta fördrag och hur alla länders ledare har sagt JA till detta fördrag (utan att låta oss rösta). Efter att länder som Frankrike och Holland röstade ner [wikipop language=”sv” search=”Europeiska konstitutionen”]Eu konstitutionen[/wikipop] så lades det ner och man formulerade Lissabonfördraget (vilket är samma förslag!!) och lät då ingen rösta om detta förutom Irland som var tvingade enligt deras grundlag att rösta (denna diskussion hålls även här och i andra länder). Och nu tvingar man Irland att hålla en andra omröstning… precis som han frågar i klippet… vad behöver folket göra för att döda fördraget? Och hon svarar så tydligt att det inte går… demokratin är död…

*Uppdaterat*

SE DEN!
httpvh://www.youtube.com/watch?v=-Jg-qzJ-L_A&feature=player_embedded#t=25

Andra bloggar om: , , , , ,

Ett svar på “Irlands sista chans att rösta ja?”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.