Ipred och musik

Nu har det hänt iaf, en Ipred stämning för att få ut information om en ”ganska vanlig” fildelare vilket inte skulle ske enligt löften.

”Ifpi har fler Ipredanmälningar i bakfickan men väntar med dem ett tag till. Längre fram kan Werner tänka sig större anmälningar, till exempel att skicka in hundra anmälningar på en gång.
-Det är vi inte främmande för. Men vi har inga planer på det just nu, säger Werner.”
Svt.se

Detta som bara skulle vara på de stora bovarna som tjänade pengar på fildelning men vem vet hur många av denna stora anmälan som garanterat kommer om de vinner det första målet som är ”normala” fildelare? Kan vi lite på musik industrin och Ifpi? Jag säger som många andra nej för de har flertalet gånger bevisat hur de inte bryr sig om artisterna utan gör allt för pengarna medans de påstår att dessa lagar är till för att skydda musikerna och inte de stora företagen. Det senaste exemplet är några artister i Kanada som har lämnat in en stämning mot de fyra stora bolagen Warner, Emi, Sony och Universal för upphovsrättsintrång. Summan det handlar om? 6 Miljarder dollar…

Den som lever får se hur detta slutar, men jag känner mig ganska säker på att detta kommer spåra ur som så mycket annat gör just nu med lagar som gäller och påverkar internet. Jag är orolig för internets framtid om detta får fortsätta.
Mer Läsning: Rick Falkvinge, Enligt min Humla, Michael Geist, Michael Geist 2, Svt

Andra bloggar om: , , , , , , , ,