Integriteten på nätet

[wikipop language=”sv”]Carl Bildt[/wikipop] är inte en favorit till mig för han är en mästare på att snacka på med fina termer och låter så seriös men sen gör direkt tvärtom vad han nyligen sade. Nu senast har han sin text i SVD om att friheten på nätet måste räddas när vi vet resultatet av dagens politik och mycket av det som verkar komma från EU. Men det är som det alltid varit en massa skit snack. Jag orkar inte skriva något mer om saken så länkar till lite bra läsning…

Han missar, eller undviker, dock det problem jag anser vara mycket värre, nämligen att Kina använde en inbyggd säkerhetslucka i Googles system som Google infört pga krav från självaste USA!
fullmentalstraightjacket

Jag vet inte vilket Sverige han bor i, men det är inte samma Sverige som jag är medborgare i.
I Sverige idag finns det ett “frivilligt” filter som filtrerar bort olämpliga webplatser, används av de flesta större internet-leverantörerna. Vad som filtreras är hemligt, men information som läkt ut har visat att bl.a. bonsaiträd har filtrerats.
I Sverige idag finns det en lag som gör det möjligt för företag att få ut mer information än polisen, om vem som använder en viss ip-adress.
I Sverige idag finns en statlig myndighet som har rätt att avlyssna all internettrafik samt all teletrafik som passerar vissa knytpunkter.
I Sverige idag har polisen rätt att utföra hemlig rumsavlyssning i praktiken var som helst, bara det finns en misstanke att en misstänkt brottsling kan eventuellt tänkas befinnas på den platsen nån gång i framtiden.
Humblebee

Så här kommer det att vara under hela valrörelsen. Gammelpartierna kommer att surfa på det faktum att folk inte kan frågorna i detalj. Därför kommer de att fortsätta spotta ur sig tomma, innehållslösa nyspråk-slogans.
Henrik Alexandersson

Jag förstår inte hur någon kan ta dessa ord på allvar men det kommer fortsätta vara som det alltid varit, många fina ord och inga visor. De kan fortsätta spotta ur sig sina valslogans om att de värnar om personers integritet och att behålla internet fritt men hur mycket de än försöker så kan de inte dölja den verkliga attacken på det fria ordet och internet. Datorn och Internet är nog det största som har hänt människan vars utveckling exploderade efter att det fria ordet infördes, censur är ett samhälles död. Och nu med ett så snabbt och enormt system för direkt kommunikation världen över oberoende av vem du är så kommer människan bara fortsätta att utvecklas på alla möjliga sätt.

Utveckling kräver kunskap och om alla får ta del av all kunskap så kan vi utvecklas mer och snabbare till ett bättre samhälle där ingen utesluts. Det är viktigare än många må tro.

*Uppdaterat*
Mer läsning bara: Oscar Swartz, Infallsvinkel, Rick Falkvinge, Christian Engström, Emil Isberg har fler länkar.

Andra bloggar om: , , ,

4 svar på “Integriteten på nätet”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.