Idag avgörs EU’s framtid

Idag sitter jag oroligt på min stol samtidigt som jag studerar för idag röstar Irland för andra gången om [wikipop language=”sv” search=”Lissabonfördraget”]Lissabonfördraget [/wikipop]och är vårat enda hopp för ett Nej just nu. Eller tydligen har vi två sista chanser tack vare [wikipop language=”sv”]Vaclav Klaus[/wikipop] och England enligt denna artikel på Aftonbladet, en väldigt vinklad artikel men ändå ger den mig lite hopp i fall det skulle gå så illa att Irland röstar ja.

Domstolen måste pröva begäran enligt konstitutionen. Vi kan inte svara på om det tar veckor eller månader, säger talesmannen Vlastimil Göttinger till Aftonbladet. President Klaus kan nu vägra skriva under fördraget med hänvisning till att domstolen prövar ärendet. Det gjorde han förra året.Och nyligen fick den bångstyrige Klaus dessutom oväntat understöd av den brittiske konservative ledaren David Cameron.
Aftonbladet

Inte helt oväntat faktiskt för motståndet mot Lissabonfördraget är stort och ger man sig på en googling finner du ganska snabbt många starka skäl för en nej röst men många ja röster också förstås men jag litar inte på att parlamentarikerna i Bryssel för att vela ge dom mer makt över mig. Som en EU motståndare i största allmänhet vill jag se att vi går ur men accepterar EU som ett majoritetsbeslut men det betyder inte att jag kommer acceptera att dem kan komma undan med allt det myglande som sker, jag vill ha ett öppet och demokratiskt EU där jag har en chans att få min röst hörd. Lissabon är inte mer öppet och demokratiskt…

Jag måste återgå till mina studier men återkommer och kommer ha en noggrann koll på Irland. Ha en fin dag folket!

Rekommenderat avsnitt här

Andra bloggar om: , , ,

2 svar på “Idag avgörs EU’s framtid”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.