Hollywood, sjukhus och godhet

Läste idag på IDG att Hollywood funderar på att släppa filmer ca en månad efter bio premiären på nätet, en steg i rätt riktning iaf. Sen får vi hoppas att det sker samtidigt överallt och inte att dessa förseningar sker hela tiden vilket jag fortfarande inte förstår varför det sker men upplys mig gärna och vi kan ju hoppas att det inte är för infekterat med diverse kopieringsskydd som krånglar. Den som lever får se men med lite tur så kanske det sker något vettigt av det även om jag inte tänker få upp några förhoppningar om snabb förbättring än 😛

Hela Karolinska bygget och allt mygel runtikring fortsätter och allt är som det ska vara tydligen, eller nej just det ja det var för att ingen får prata om det eftersom det ligger munkavel på. Gillar när politiker gör hemliga affärer med våra skattepengar, det är ju därför jag betalar skatt för att jag vill att ni ska göra skumma affärer och sedan förbjuda mig att veta något om det.

Ledande politiker beskärmar sig gärna över bonusstinna direktörers jäkt efter personlig vinning. Anders Borg skrev i en analys av finanskrisen i november om ”girighet och ansvarslöshet hos aktörer som ständigt gapade efter mer”. Det hindrar inte de styrande från att öppna det offentliga för samma privata incitament och låta bankdirektörer, riskkapitalister och enskilda lycksökare ta över alltmer av tillgångar och verksamheter.

Behovet av sjukvård ökar kraftigt i Stockholm framöver, men nya Karolinska kommer att ta emot färre patienter än sin föregångare. Landstinget köper sig till överdimensionerade kostnader ett medvetet underdimensionerat sjukhus. Tanken är de privata vårdbolagen ska ta över alla enklare åkommor.

Så öppnar sig nya utsikter att vigga det allmänna på pengar och bygga ut mindre angelägna delar av vårdkedjan – medan svårt sjuka äldre människor får köa till operationssalarna och skrivs ut så snart de öppnat ögonen.
Aftonbladet, Mikael Nyberg

Tyckte det var ganska vackert skrivet så vi citerar in det här 🙂 Men det är en väldigt oroande trend detta där med hemliga möten mellan politiker och privata intressen antar jag att vi ska kalla det. Eu har ju haft och har sin beskärda del vilket vi märkt med ACTA tex. Jag undrar verkligen vad är det som får dessa personer att tro att de gör rätt när de i hemlighet diskuterar hur de ska användas andra pengar och kanske genomföra absurda övervakningslagar för att sen i samma andetag slängar ur sig att vi måste försvara demokratin och de mänskliga rättigheterna. Man undrar om detta ens betyder något i dag?

Man blir lätt lite depp av att läsa om allt skit som sker men man får försöka tänka lite mer som HAX skriver i detta inlägg om de goda krafter som faktiskt finns och faktiskt gör något för att få politiken på rätt spår igen. Man får försöka men nu är det dags att köra vidare med mitt Nätverk B projekt som går lite si så si så. Men lev väl vetja och nu jäklars njuter jag iaf när sommaren är här (iof grått idag men ändå ganska varmt 😉 )

Andra bloggar om: , , , , , , ,