Hjärnan är en kul sak

Sitter här i stolen och dricker te medan känner mig frusen av någon anledning och tittar på diverse youtube klipp i mestadels en undanmanöver för matten igen 😛 Har en bok att läsa också men den får vänta lite till för matten är den svårare biten. Ganska intressant egentligen hur svårt man kan ha för siffror men så mycket annat hjärnan kan komma ihåg och blixtsnabbt koppla till relaterade saker. Jag är verkligen dålig på matte och huvudräkning men att utan att tänka kan jag (en egenskap man fått från sin far) dra en dålig ordvits innan personen jag talar med blivit klar med meningen, en sådan sak som humor som kräver ganska mycket kunskap om ordet, ämnet och personen man talar med kan snabbt formas och slängas ur sig men att räkna något enkelt matte tal kräver att jag måste fundera steg för steg för att det ska bli rätt.

All den meningslösa kunskap man samlat på sig genom åren kan jag gå genom och finna rätt oftast utan att behöva fundera på det men att minnas mattematiska formler (alla de regler som finns) är riktigt svårt. Att minnas telefon nummer, koder osv är riktigt svårt så jag minns ett mönster istället för att kunna betala med kortet. Be mig om mitt mobil nummer och jag tänker inte på siffrorna utan på det mönster som blir när jag slår numret på min Iphone och därifrån får numret. Så mycket komplicerade samband att komma ihåg utan större bekymmer men att minnas något som (a+b)² = a² + 2ab + b² är nästan omöjligt för mig men ändå är det så enkelt. Men det går med lite tid så klurar jag ut det och matten går men lite kul är det att detta jag skriver detta på har en siffer beräknings kapacitet som slår alla människor på jorden men den har riktigt svårt att jämföra och känna igen människor. Ironin är inte missad 🙂

Vet inte varför men har börjat titta på några youtube klipp angående [wikipop]Intelligent Design[/wikipop] och jag bara skrattar åt vissa av dem, det okända är bevis för en ”skapare” som inte är gud haha. Snyggt försök att finta in religion som en vetenskap. Senaste klippet jag tittade på bara för att (Det är del 1 av 2). Men nu ska jag nog tvinga min hjärna att arbeta lite mer med siffror och kanske blir man något klokare och snabbare på det men jag sätter inga stora pengar. Lev väl folket.

Andra bloggar om: , ,