Gör inte internet omöjligt

Läste en fin artikel på SvDs brännpunkt skriven av flertalet vds för nätoperatörer som Tele2, Bahnhof, bredbandsbolaget med mera. Ett stycke som är väl värt att läsa och fundera över för kraven dessa kommer ställas inför på grund av de många nya lagar är inget dom vill ha och framförallt inget deras kunder vill ha. Jag ska inte orda för mycket om det utan låter er läsa det istället, väl värt.

Tänk dig att Posten måste ta ansvar för att dess kunder inte skickar skadligt material, att kaféägare måste ta ansvar för gästernas samtal, eller att Vägverket skall ansvara för vad bilisterna gör på vägarna och stänga vägar där brottslingar kan tänkas fara.

”Brottsbekämpningen ska ske ur ett brett och nära medborgarperspektiv. Civilrätten ska vara enkel, tydlig och förutsebar. Människor ska känna att rättsväsendet finns nära dem och finns till för dem, att lagar och regler är rimliga och relevanta och att rättsväsendet fungerar effektivt och rättssäkert”.

Så skriver justitieminister Beatrice Ask i sin ämbetsförklaring på Regeringskansliets hemsida. Den verkligheten gäller i allt mindre utsträckning internet. Särskilt om den nuvarande politiska och regulatoriska trenden tillåts fortgå. Kräv ansvar där ansvaret ska utkrävas. Skjut inte budbäraren.
Läs hela på SvD.se

Nu ska jag börja studierna för dagen, tack och hej från mig.

*Uppdaterat*

En intressant debatt, jag vill säga mycket om den men blir bara arg… se den.

Debatt om telekompaketet i EU-parlamentet from Europaportalen on Vimeo.

VI SKA INTE BEHÖVA ACCEPTERA CENSUR ELLER ANDRA KORKADE REGLER BARA FÖR ATT NI INTE VÅGAR TA EN ORDENTLIG DEBATT ERA FEGA AS! AHHHHHHHH!!!! DETTA HANDLAR OM EN FUNDEMENTAL RÄTTIGHET OCH VI SKA INTE BEHÖVA DISKUTERA RÄTTEN ATT HA EN RÄTTEGÅNG INNAN VI DÖMS! VAD FAN ÄR DET FÖR FEL PÅ ER! SÄG IFRÅN OCH SLÅ DE DUMMA ASEN SOM VILL INFÖRA ETT SYSTEM DÄR VI SKA BEVISA VÅRAN OSKULD ISTÄLLET FÖR TVÄRTOM!!!!!

Hur fan kan ens denna korkade jävla debatt uppstå? Jag fattar inte hur folk står ut att behålla lugnet i en sådan absurd jävla debatt… Christian Engström om debatten.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 svar på “Gör inte internet omöjligt”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.