Gank that plex

Nu har jag iof tagit en paus från eve-online för att spara pengar men man följer vad som sker och en nyhet är att man nu kan flytta sin Plex. Och för er som inte vet vad ett Plex är så ska jag förklara, i alla mmo spel så finns det sidor som försöker få folk att köpa ingame pengar för riktiga pengar och många som får sina konton hackade har gjort just detta så CCP ville stoppa detta och även tjäna en slant så de skapade Plex. Ett plex är egentligen ett tidskort som ger en 30 dagars speltid som man köper genom CCP MEN det går även att sälja ingame och därav tjäna ingame pengar.

Varje plex är värt runt 200-300 miljoner isk (valutan i spelet) eller typ 150 riktiga Svenska kronor, kan inte logga in och kolla exakt vad det är värt/kostar eftersom jag inte har ett aktivt konto men där ikring ligger det iaf. Hur som helst så förut så gick det inte att flytta dessa plex när man väl köpt dem genom CCP till spelet så hamnade det i den station man var i och det var fast där. Nu har de dock ändrat detta så de kan transporteras och därmed förstöras eller plockas upp av någon som förstör ditt skepp och genast kom tanken att vem är så dum att man flyger runt med plex ?_?

Idag så hittade jag detta på massively.com om att de första plexen blivit nedskjutna och förstörda. Inte bara en eller två utan hela 74st!! plex i lasten hade denna person, min första tanke var en guldfarmare som jobbar för dessa sidor som säljer isk olagligt men tittar ni på killmailet så ser ni att det är med i ett riktigt corp och i en allians (såvida inte dessa har sin egna allians that is). Hur dum får man vara om man fraktar 74st plex i ett skepp utan någon slags cloaking device? Utan något slags försvar? Eller varför har man ens 74st plex i ett skepp alls!?

Människans dumhet upphör aldrig att förvåna en den saken är klar iaf. Har man spelat spelet i mer än några veckor så har man hört om självmords gankare som hänger i high sec space och har man hjärna nog så inser man att detta direkt skulle bli mål nr 1! Där försvann över 1000dollar i värde eller 6 år och 2 månaders speltid enligt massively och det stämmer säkert… jag ska fan börja ganka i high sec för att finansiera mitt spelande istället…

*edit*
Förtydligande för de som inte är med alls, CCP är företaget som skapat Eve.
MMO betyder ”Massivly Multiplayer Online” som tex. World of Warcraft som nog alla hört talas om och i sådana måste man oftast betala en liten summa varje månad för att få spela.
Många fulingar lever på att hacka folks konton i dessa spel och sen sälja deras pengar/saker eller karaktärer för riktiga pengar.

Andra bloggar om: , , ,

Ett svar på “Gank that plex”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.