Förlängd upphovsrätt

Jaha. Kan inte påstå att jag är speciellt överraskad men ledsen blir jag när man läser detta, EU har förlängt upphovsrätten från 50 till 70 år. Som i föregående inlägg där jag beundrade spam företagens envisa attacker på allt och alla så kan man inte annat än att förundras över hur lobby (hemliga sådana också, har inget emot att man propagerar för sin sak det gör vi alla men när man är hemlig är det inte ok) organisationerna inom EU lyckas köra över kulturen och få sin vilja igenom. För inte kan en person allvarligt tro att en förlängd upphovsrätt är bra för annat än de stora bolagen? Det enda man behöver är att fundera över situationen i ett par sekunder till så inser man att detta inge kommer hjälpa någon artist alls utan är enbart gjort av och för de som äger allt redan, menar varför skulle man vilja ge upp ”sin” ägodel? Hemskt att bolagen äger musiken och dylikt men i många år var dom den enda chansen att nå ut till folk men nu med internet kan man hoppas att folk lyckas gå den vägen och slippa sälja sig själv till bolagen.

Enda chansen nu är att ministerrådet fäller skiten och tvingar tillbaka förslaget till en andra förhandling, med lite tur så kan kanske politikernas förstånd vakna från sin semester och inse vad fan det är dom håller på med. Skam den som ger sig!

Vad mer händer, domaren i Pirate bay målet var tydligen jävig. Jupp… visst är det… förvånande? Hela situatuinen mot pirate bay har varit jäv från alla håll och kanter. Mer läsning: SR, 24. Vart är vi på väg?

*Uppdaterat*

Tydligen har några gjort vad många pratat om, stämt google 😛

*Uppdaterat 2*

Och här har ni en intervju med grabbarna

Andra bloggar om: , , , , ,