Fenomenet Piratpartiet

Mycket snack om [wikipop language=”sv”]Piratpartiet[/wikipop] just nu är det så man kan ganska snabbt inse att ”etablerade” partier börjar bli oroliga. Det senaste jag läste var Marie Wickberg på politikerbloggen där hon skriver att vi inte ska kasta bort våran röst på Piratpartiet. Men anledningen till att partiet ens bildades var pga det svek många (vilket är ganska bevisat med medlems antalet och antalet röster dom får) kände när just Centerpartiet och många andra drev genom [wikipop language=”sv”]IPRED[/wikipop], [wikipop language=”sv”]FRA[/wikipop] och stödet för [wikipop language=”sv” search=”Datalagringsdirektivet”]datalagringen[/wikipop], [wikipop language=”sv”]ACTA[/wikipop] osv är stort bland de stora partierna som envist påstår att dom värnar om våran integritet. Hon missade nog hela poängen vilket är ganska tydligt om man läser majoriteten av kommentarerna också.

Men hon har inte helt fel, visst kommer det bli svårt att verkligen få genom något när PP tar sin plats. Mycket pga hur EU fungerar och med tanke på hur lätt alla dessa frågor drivits genom EU till oss här i Sverige så kan vi nog garanterat att anta att inställningen där nere är ganska anti PP. Men när nu dom sitter i [wikipop language=”sv” search=”Europaparlamentet”]parlamentet[/wikipop] så kommer dom få klaga diskutera och försöka göra sig hörda men hur man än vrider och vänder på det så är det [wikipop language=”sv” search=”Europeiska kommissionen”]kommissionen[/wikipop] som bestämmer vad som blir lag och inte. Men kanske kanske så kan detta få igång något större i Europa som faktiskt får parlamentariker och med lite tur Kommissionärer att vakna. Dock (med mitt negativa jag) är jag ganska skeptisk till det med tanke på hur hela [wikipop language=”sv”]Lissabonfördraget[/wikipop] drivits genom och trots tre länder som röstat nej så fortsätter cirkusen.

Men nu ska vi inte vara så negativa, detta är början på något större. Skam den som ger sig!

Mer läsning om PP: Minimaliteter, Falkvinge, Troberg, PP Live, Politikerbloggens avslöjande, Mattias Bjärnemalm, PPs youtube,
Intressant läsning om EU: Open Europe med Jens Holm, Reinfeldt = Berlusconi?, Så röstade dom,

Men nu ska jag förbereda mig för helgen, dags att träffa frugan igen ::D Men ha en fin helg folket!

Andra bloggar om: , , , ,