Felande ram… surt

Allt har varit väl med datorn har jag trott, spelat Crysis, Arma, Silent Hunter 4 och Command and Conquer 3 utan minsta problem på datorn men i samma stund jag bestämmde mig för att börja spela IL2:46 igen så började krashandet. I början trodde jag självklart att det var drivrutinerna till grafikkortet, de lite nyare kan orsaka diverse fel på äldre spel men efter att ha provat flertalet versioner så fortsatte kraschandet…

Så det fick bli klassikern memtest86+ som alltid är ett måste i alla felsökande av datorer. Och visst visade det sig att det genererade diverse error meddelanden. Efter lite lekande i bios så minskade antalet errors men de var ändå kvar så det var bara att köra ett minne i taget… och vips så hade jag ett felfritt och ett felande ram minne. Jag vart rätt överraskad att endast IL2:46 kunde påverkas av ram minnet, men där ser man hur ram krävande flysimulator spel kan vara :pinch:

Men nu har jag flugit flertalet uppdrag utan krascher, dock vid massiva luftslag och bombanfall så kan det rycka till lite. Lite störande men det går att leva med tills jag fixat mer ram igen.
Ett mindre lyckat slut på uppdraget

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Ett svar på “Felande ram… surt”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.