Henrik Sultan/ februari 24, 2010/ Religion

Jag är inte en troende utan anser mig vara en ateist och nöjd med det och har länge läst om denna diskussion i USA framförallt, självklart ska evolutionen ifrågasättas om det finns fakta för annat. Men de kristna som tror 100% på skapelsehistorien i bibeln och vägrar acceptera att vi har ett gemensamt ursprung miljoner år tillbaka i tiden kastar diverse lögner från sig om att det inte finns några bevis för evolutionen osv. Och idag till min enorma förvåning hittade jag en artikel på Newsmill om just detta…

Darwins teori om arternas uppkomst bygger på tanken att liv uppstått från ett gemensamt ursprung. De olika arterna har utvecklats genom naturligt urval och genom överlevnad av de individer som bäst anpassats till omgivande miljö. Utvecklingsläran har antagits som den dominerande teorin för förståelsen av livets och arternas uppkomst i såväl samhälle, som forskarvärld. Men bevisen för evolutionsteorin lyser, efter 150 år, fortfarande i stort sett med sin frånvaro.
Newsmill

Läs den gärna, ett gott skratt förlänger livet 🙂 Jag orkar inte gå in på det mer för jag har annat att göra men att ignorera allt som har med hela DNA kedjan att göra är så skrattretande roligt. Har absolut inget emot religion så länge de erkänner vad det är och inte försöker tvinga sin tro på andra, detta är ett försök… Det finns inga verkliga bevis för att gud den allsmäktiga finns utan det handlar om rent personliga erfarenheter som inte kan ses eller mätas utan mig, men evolutionen kan mätas och synas och därför mer troligt. Ungefär så enkelt är det för mig, sen att bibeln inte är något jag vill använda som ett rättesnöre eller moralisk grund är en helt annan sak som jag inte tänker gå in på.

Inga bevis på evolution? Googla i några minuter och läs på om all den bevisning som finns… det tar bara några minuter.

Andra bloggar om: , , ,