Eu drömmen kommer

Allt jag var orolig för när vi höll vårat val om inträde i EU håller på att förverkligas, det tar verkligen gigantiska kliv mot en superstat (Lissabon var ett GIGANTISKT kliv) med säkerhetspolis, militär och president. Jag minns fortfarande löften om att detta var just vad EU inte var när omröstningen hölls men jag är inte blind.

Acting under a little-noticed section of the Lisbon Treaty, officials set up a Standing Committee on Internal Security (Cosi) to implement what is effectively the the EU’s first ever internal security policy.

Under the plans, the scope of information available to law enforcement agencies and ”public security organisations” would be extended from the sharing of DNA and fingerprint databases, kept and stored for new digital generation ID cards, to include CCTV footage and material gathered from internet surveillance.
Telegraph.co.uk (min förstärkning)

Detta är inte en överraskning för de som vet hur EU har jobbat ALLA gånger det har handlat om övervakning eller något annat som kan vara impopulär bland folk, i hemlighet och den som trodde att Lissabonfördraget skulle ändra på det är bara naiv. Och nu börjar diskussionen om Telekompaketet igen för på fredag ska ministerrådet avvisa parlamentets ståndpunkt, alltså tillägg 138 om rättegång innan avstängning med förevändningen att det är upp till var land att bestämma (alltså berättigar dom dom innan domstol). Stockholmsprogrammet hetsas genom här i Sverige och snart är det dags för FRA omröstning igen.

Frågan är när det ska stanna upp, varför ska allt detta samlas centralt och lagras? Som alltid kommer detta läcka och användas på sätt det inte var meningen att göras för det görs alltid och kommer alltid att göras hur goda ni än vill tro att folk är. Jag känner en viss hopplöshet för någon tid till diskussion om de verkliga följderna av dessa lagar finns inte och att tänka innan man agerar med så allvarliga lagar är överskattat.

Andra bloggar om: , , , , ,