Ett öppet och fritt internet

euopeninternet.eu sker en namninsamling för att försöka påverka förhandlingarna om telekompaketet som ska diskuteras nere i EU salarna, och för att ge våran Svenska piratpartist lite stöd så skadar det inte med en stor insamling som verkligen visar att det är viktigt för oss (vilket borde ha räckt med att en piratpartist sitter med dom men nya idéer fastnar inte för snabbt där nere). Det vi vill ha är ett öppet och fritt internet enligt följande punkter:

1. Internetanvändare har rätt att ta del av, sända och motta innehåll efter eget val;
2. Internetanvändare har rätt att använda och köra allt innehåll, applikationer och alla tjänster;
3. Internetanvändare har rätt att koppla upp sitt val av mjukvara eller hårdvara som inte skadar nätverket;
4. Internetanvändare har rätt till alternativ och konkurrens bland nätleverantörer, applikations- och tjänsteleverantörer, och innehållsleverantörer;
5. Internetanvändare har rätt till en Internetuppkoppling som är fri från diskriminering med avseende på typ av applikation, tjänst eller innehåll eller baserat på avsändar- eller mottagaradress. Bredbandsleverantörer får inte blockera eller degradera trafik över deras nätverk, eller plocka fram vinnare genom att favorisera visst innehåll eller vissa applikationer framför andra i anslutningen till abbonenternas hem. Inte heller får de missgynna en internettjänst bara för att den konkurrerar med en liknande tjänst som de själva erbjuder;
6. De som erbjuder internetaccess måste vara öppna med sina rutiner för nätverkshantering och internetanvändare har rätt till en internetuppkoppling med en fördefinierad kapacitet och kvalitet.
Översättning tagen från Piratpartiets hemsida.

Ni må kanske tycka att dessa namninsamlingar är meningslösa och inte påverkar något men visa erat stöd för ett fritt internet om detta är vad ni vill ha, det måste börjas någonstans. Och vi har tagit oss väldigt långt, det sitter en Christian Engström där nere som är representant för ett Piratparti bara det är en enorm grej. Lått oss fortsätta och rädda internets framtid för börjar man censurera och låsa folk från internet så kommer det bara att växa och bli värre. Säg någon gång det inte blivit så av dylika lagar? Signera Nu!

Andra bloggar om: , , , , ,

2 svar på “Ett öppet och fritt internet”

 1. Ett fritt internet utan spärrar vore perfekt. Dock så finns det lite negativt i det med. Ex barnporr. Skulle ett filter inte finnas mot liknade sidor så vore det hemskt.

  Har du testat använda ett darknet förut, typ freenet eller tor? Det är fint och det är nästan omöjligt att bli spårad om nu ingen sitter och loggar allt. Det tråkiga är att kan gå segt då man routas runt i världen bland sega anslutningar. Men för text fungerar det.

 2. Självklart finns det nackdelar med ett öppet internet men om barnporren fanns öppet skulle den snabbt försvinna 🙂 Men som med allt när man ger folk frihet så kommer alltid någon/några bete sig skit men låt inte oss andra lida för det, och när en gång censur kommer in kommer den bara öka… alltid varit så kommer alltid vara så. Ändamålsglidning…

  Har Tor och använder Ipredator när jag kommer ihåg att aktivera det 🙂 Med tor kan det slöa ner ibland men värt det bara för att göra jobbet lite mer jobbigt för ”the man”

  Rekommenderad läsning när det kommer till barnporr : http://swartz.typepad.com/texplorer/2009/09/medienattens-k%C3%B6ld-%C3%A4r-h%C3%A5rd—barnporr-del-3.html

  Läs del 1 och 2 som han länkar till i den posten…

  Historien upprepar sig alltid, men den ser inte alltid likadan ut /peace

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.