Dust 514 och det never ending eve

Ni kan säga vad ni vill om Eve-online och allt mitt konstanta babblande om det men det ni inte kan säga oavsett vad är att CCP inte är ambitiösa i sitt konstanta utökande av det underbara universumet som vi kallar EVE. Jag är en sådan där som älskar [wikipop]Science fiction[/wikipop] och allt som hör därtill så när jag började undersöka Eve så var jag intresserad men eftersom när det släpptes så satt jag fortfarande på ett 56kb modem ute på landet och hade kort och gott inte råd eller möjligheten att spela. Men saker förändras och jag hoppade in i det och började spela under 2007 och har sedan dess bara älskat det och framförallt älskat hur CCP konstant föder en med information om ett levande universum med noveller, nyheter i spelet en bok som släpptes för inte så länge sedan för att förklara de förändringar som infördes vid en expansion osv. Och dem har fler planer på hur deras universum ska expandera (snart en walk in station expansion 🙂 )

Och nu (en några dar gammal nyhet för eve spelare) har dom berättat om sitt nästa projekt som dom kallar Dust 514, denna gång handlar det om suveränitet och hur det i framtiden ska gå till när allianser ska ta ny mark (eller ja mark är väl inte kanske rätt ord i rymden). Och i sann CCP anda så gör dom inget halvdant inte utan denna gång handlar det faktiskt om ett konsol spel exklusivt så inga PC spelare blir det, dessa konsol spelare kommer bli Eve-online piloternas mark trupper som ska strida och ta kontroll över planeter i EVE universumet. Alltså så ska vi Eve-online spelare tillsammans med Dust 514 communityn samarbeta för att få kontroll över universum, eller som Hilmar ska ha sagt:

The fleet does the flying, the infantry does the dying.
Hilmar Petursson – CEO

Detta är något som CCP har haft på önskelistan, och förr eller senare kommer säkert möjligheten att flyga ner i atmosfären på planeter för strid vilket också finns med på deras önskelista. Visst finns det mycket skeptiska röster på Eve forumet just nu men så är det alltid när det sker förändringar och visst finns det faror med ett sådant projekt men jag tror det kan bli något riktigt bra av det, bara konsol spelarna tar EVE universumet till sig. Jag vet att jag kommer att skaffa detta för att få in mer av det hela. Ni kan läsa lite mer här eller titta på det lilla som finns att se än så länge i följande video (som även finns på sidan jag precis länkade till).

Det finns potential i detta och jag är inte orolig för att EVE ska dö inom någon snar framtid iaf 🙂 Just det ja, och som vanligt så släpps det noveller som ska få en att fastna i detta tillskott. Det kommer garanterat komma mer för att integrera detta på ett sätt som inte förstör inlevelsen.

Andra bloggar om: , ,