Diablo 3+

Diablo 3 kastar ur sig nyheter till både vänster och höger och nyligen kom dom med nyheten att dom tänker ha med en auktion med riktiga pengar i spelet, anledningen är för det kommer skapas iaf utanför spelet utom deras kontroll så det är lika bra. Inte helt oväntat så skapar detta ganska mycket diskussion om det är bra eller inte, många kör det vanliga tjatet om att det bara är en ”money grab” och att dom inte tänker köpa spelet pga detta.

Måste säga att jag faktiskt håller med Blizzard här, detta här säljande av ingame saker finns i stor skala redan på diverse forum på internet och scam risken är ju bra mycket större än det kommer vara på Blizzard’s egna auktion. Sen skadar det ju inte att dom tar ut en liten summa (oberoende av vad som säljs) som sen kan kan ge lite extra klirr i kassan som sen går till att underhålla spelet som kommer kräva servrar m.m. men inte ha någon stadig inkomst som mmos har. Tycka vad man tycka vill om fenomenet att köpa ingame saker för riktiga pengar men det har funnits länge och kommer nog med största säkerhet aldrig att försvinna så det är bara att lära sig leva med det och acceptera det.

Jag undviker det men gillar tanken att man kan sälja saker och få en liten slant 😛 Nog för man inte är hardcore spelare nog för att tjäna något vettigt på det och speciellt inte mot Kinesiska guld farmare som inte gör något annat, de kommer garanterat hålla ner priserna hårt och göra det svårt för andra att sälja men så länge de följer de regler Blizzard kommer sätta upp så får vi leva med det. Så om ni har planer på att tjäna pengar på bara detta så får ni verkligen ligga i för att klara av konkurrensen.

Höll på att glömma, det kommer ju även finnas ett auktionshus för ingame guld också så ingen kommer tvingas till detta såklart ^^

Har även börjat vandra runt i Lord of the rings online efter att en bekant tjatat, det har hänt saker sedan man provade det för första gången under 2008. Säg hej till Gyllyn

Men nu måste jag nog sova, arbete imorgon :/

Andra bloggar om: , , , ,