Det blir inte klarare än såhär

Våra sittande i rikstagen och i alla de områden som detta berör kan inte annat än att skämmas, hur kan man ens se någon i ögonen och påstå att man tror på demokratin och värnar om integritet när man samtidigt vill exportera övervaknings utrustning till ett land som är ökänt bland de institutioner som slåss för mänskligrättigheter. Ett land vi vet torterar och håller en järnhand över sitt folk så de inte säger fel saker som de inte gillar, dessa ska vi alltså hjälpa med detta arbete genom att sälja utrustning till dem. SKÄMS!

För några år sedan kallades Libyen för ”skurkstat” och ansågs stödja internationell terrorism. I dag är det andra attityder som gäller gentemot det nordafrikanska oljelandet.

Diktatorn Khadaffi sitter kvar vid makten men handelssanktionerna är borta, och det med besked.
-Det är en liten guldruschstämning och de nästkommande åren kommer det bli en stor aktivitet, säger Mattias Sjöborg, som vd på Plena Capital och tillsammans med handelsminstern har besökt Libyen.
Svt.se

Just nu spelar det absolut ingen roll längre vad dessa personer säger eller hur de än försöker slingra sig ur detta för det finns inget bättre bevis för hur lite männskligarättigheter spelar roll i det stora hela när det finns pengar att tjäna. Jag förstår inte hur dessa personer kan se oss i ögonen och påstå att de bryr sig. Man kan inte annat än bli skitarg på detta beteende, detta måste stoppas och vi ska istället försöka få Libyen att byta riktning mot ett mer öppet samhälle. Fy fan på er att ni vågar!

Mer Läsning: Anders Widén, Svensk Myndighetskontroll, Scaber Nestor, Alliansfritt Sverige, Aftonbladet,

Andra bloggar om: , , , ,

6 svar på “Det blir inte klarare än såhär”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.