Dessa barnpörrsfilter igen

Det har varit uppe förut och det kommer komma upp igen, filtrera internet med diverse filter för att få bort barnporren. Hur svårt ska det vara att inse att detta inte är rätt väg att gå? För det första så går det att gå runt dessa filter utan några större bekymmer och detta kommer bara göra det svårare att hitta källan till bilderna/filmerna och få fast de riktiga bovarna som faktiskt våldför sig på barn. Det är som att försöka stoppa brandkåren att släcka en eld genom att hänga en stor filt ivägen för elden, det kommer vara svårare att se elden men den kommer synas och de kan lätt gå runt filten. Totalt meningslöst och verkningslöst (jag vet att liknelsen är löjlig men det är även iden med dessa filter). Det kommer även att utnyttjas av andra som vill censurera internet för egen vinning…

It is great because politicians understand child pornography. By playing that card, we can get them to act, and start blocking sites. And once they have done that, we can get them to start blocking file sharing sites.
Johan Schlüter

Detta hittade jag på Christian Engströms blogg (ett citat jag missat :P) och är inget som överraskar, detta har vi vetat länge att de velat genomföra och de har försökt. Det finns gott om organisationer som vill censurera många av de sidor som finns på internet, jag förstår viljan ibland men det finns en fara där som vi måste undvika. Censur är ett farligt virus som konstant vill sprida sig och täcka det mesta med sina äckliga fingrar och det ger aldrig upp, det är viktigt att vi aktar oss för att börja med detta för det kommer bara sluta på samma sätt som det alltid gjort. Maktmissbruk och ändamålsglidning är inget nytt för byråkrater och det är viktigt att vi håller ögonen på dem och säger ifrån för annars blir vi som vilket censurerande diktatur som helst.

Läs Christians blogginlägg om just detta och inse att det kommer inte sluta där heller, när dessa personer får genom sina krav om filtrering kommer fler grupper försöka kräva samma sak. Diverse ”religioner” brukar kräva både det ena och det andra när de kritiseras, stora företag är inte direkt okända för att stämma till höger och vänster bara för de kan så de kommer säkerligen kräva filter mot de sidor som avslöjar de mörkaste av affärer. Utav alla de personer som springer där nere i EUs korridorer känner ni full tillit till? Hur många känner man ens till? Piratpartiet behövs verkligen för att få mer insyn, det är ont om pålitligt folk även om de finns.

Nu ska jag återgå till studier istället men följ gärna alla de bloggar från piratpartiet och ni har till höger Piratpartiet Live där ni får ett axplock av bloggar. Annars har ni just Piratpartiet Live sidan där ni kan gräva runt efter mer, det finns gott om intressanta åsikter och kvalificerade åsikter om det mesta. Lev väl folket!

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

2 svar på “Dessa barnpörrsfilter igen”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.