Dead Space terror

Dead space är ett spel jag har undvikit att köpa för att spara lite pengar men alltid velat prova så när man finner billiga begagnade så slår man till och det är vad jag har gjort med detta spel, jag som är en sådandär som lever mig in i spelet fullständigt och älskar skräck spel/film kände mig tvungen att göra ett försök på denna Event Horizon kopia (fast kopia är taskigt att säga men det är definitivt inspirerat av filmen iaf) 🙂

Jag blev ganska direkt kär i sättet dem hanterar ens UI på, det finns kort och gott ingen livmätare i hörnet och en minikarta, skott räknare osv som brukar finnas platt på skärmen utan nu ser man livet på ryggen i form av ett rör med någon blå vätska i, mängden ammunition syns på respektive vapen och för att läsa loggar, se loggar och kommunicera med dina kamrater eller bara kolla vad du bär på så projekteras detta av din dräkt framför Isaac (som du heter i spelet) precis som det bör och inte i ett hörn av skärmen. Detta medför mycket stämning efter som allt du ser är din karaktär, miljön och allt som hör därtill så man slipper bryta stämningen med en UI som ligger platt på skärmen bakom karaktären. Typ på klistrad på skärmen, detta är det absolut bästa med spelet och väldigt smart gjort 🙂 Imitera resten av er, det är så det ska vara!

Nu ska jag nog säga att jag inte klarat spelet ännu men törs nog redan nu säga att storyn och dess utförande inte är banbrytande och att själva skrämselfaktorn ligger oftast inte där utan det är enkla överraskningsknep som får en att hoppa till MEN dom har gjort ett riktigt bra jobb med ljudet och omgivningen. Isaac låter riktigt tung i sina stövlar så man förstår att han kan krossa allt i sin väg, vapen smäller på högt, rösterna är bra med okej skådespeleri ingenting som står ut, monstren skrämmer med sin närvaro och mycket bakgrundsljud kan få en att fega ur. Mycket röster, saker som välts och går sönder eller bara något som traskar omkring i ventilations systemet någonstans. Och rent visuellt så använder dom olika färgskalor flitigt beroende på vart du är på skeppet och vilken stämning dom vill få dig i, mycket skuggor som rör sig på vissa platser och totalt mörker på andra ställen. Klart ett så stort men ändå begränsat utrymme på ett rymdskepp aldrig kan vara hur varierande som helst så har dem lyckats bra med att få till variation, det känns inte som om man traskar omkring i en lång grå korridor bara för att. Nog för vissa pussel känns lite framtvingade för att ge mer variation och man kan inte låta bli att tycka att det inte riktigt är logiskt att bygga ett skepp på det viset men det funkar.

Jag är en person som inte klarar av att spela tex Silent Hill spelen under längre stunder för jag skulle nog dö av en hjärtsmäll, inlevelse är det jag är bra på 🙂 Och Dead Space innehåller några av mina favorit saker i livet science fiction och skräck så det kunde inte misslyckas hos mig ska jag säga men dom har gjort det bra och gillar ni denna typen av spel kommer ni älska Dead Space, ogillar ni blodig skräck så kan ni göra annat istället. Och för er som inte sett filmen Event Horizon så gör det genast, en av de bästa där ute 🙂

Se full storlek på bilderna ovan: Här, Här och Här 🙂

Spelade in en snutt som jag tänkte lägga upp på youtube för er att titta på men bilden blir bara svart? Så jag skiter i det och länkar en hel genomgång av spelet istället av Vash12349.

Andra bloggar om: , , , ,