Henrik Sultan/ februari 5, 2010/ Piratpartiet, Politik

Det börjar bli svårt att hitta något parti/politiker utanför Piratpartiet som inte kommer genomföra [wikipop language=”sv”]datalagringsdirektivet[/wikipop], Sossarna vet vi att de älskar övervakning och alliansen skjuter bara på det för att ha en chans att vinna valet antar jag? De vill inte ha en FRA liknande debatt innan valet för vi vet var de står. Och nu visar det sig att Miljöpartiet och Vänstern? (se uppdatering nedan) kommer genomföra det bara för att EU säger att vi måste… all ryggrad har försvunnit ur politiken verkar det som. Mänskligarättigheter vad är det och varför skulle vi orka bry oss…

Så har vi det svart på vitt, redan drygt sju månader innan valet: både Miljöpartiet och Vänsterpartiet tänker bidra till att implementera datalagringsdirektivet (ni vet det där med att göra våra mobiler till statliga spårsändare och det) i Sverige.

Studio 1 i P1 intervjuar bland andra Ulf Holm, gruppledare i Miljöpartiets riksdagsgrupp. Han säger att Sverige måste genomföra direktivet, och att Miljöpartiet därför är beredda att genomföra det. Fast man vill helst att det ska omförhandlas.

I en artikel i DN säger Vänsterpartiets Alice Åström att om det ska det genomföras måste det ske på ett sätt som på alla sätt och vis är rättssäkert. Det är alltså inte frågan om att säga nej, utan att se till att det görs på ett bra sätt. Vänsterpartiet är uppenbarligen också beredda att genomföra det.
MiNimaliteter

Vad kan man säga? Alternativen till PP för mig finns inte idag, någonstans måste man sätta ner foten. Hur långt ska dessa byråkrater få gå med övervakning, nakenskanning m.m? Hur långt tänker de gå? Jag vill inte veta utan tänker säga mitt med min röst, jag litar inte en promille på någon av er. Piratpartiet in i riksdagen!

*Uppdaterat*
Jag hoppas det verkligen är som de skriver att Vänstern säger blankt nej (inte bara putsar på den och kommer med en ”finare” utan säga NEJ!) till skiten för då blir man genast mycket gladare 🙂 Ursäktar om någon vänsterpartist har tagit illa upp 😛 Har Alice blivit misstolkad i artikeln eller har vi misstolkat texten? Twitter 1 och Twitter 2.

Mer läsning: Skivad Lime, Rick Falkvinge, Sagor från Livbåten,

Andra bloggar om: , , ,