Datalagring och signalspaning

Nu kommer vänstern IGEN och påstår sig vara emot Datalagringsdirektivet vilket iof är bra men törs man lita på det denna gång? Se mitt föregående inlägg om ni missat deras mystiska vändningar i frågan förut. Hela denna diskussion börjar spåra ur fullständigt, både Miljöpartiet och Vänstern har parter som säger att det inte får genomföras för det är kränkande osv samtidigt som andra delar av deras partier gör en uppgörelse som säger att det kommer genomföras men med små små reservationer och orden vi gillar det inte men tar gärna upp din tappade tvål ändå… Men jag lever på hoppet och tänker hoppas att detta är vad de verkligen tänker göra, men tro inte att vi glömmer era toffelvändningar.

Sen läser jag denna nyhet på SR.se om att Polisen ska få rätt till signalspaning.

Om vi har tillräckligt bra underlag och gör en ordentlig bedömning så tror jag inte att vi ska behöva ha så svåra diskussioner. Man måste bestämma syftet och man måste ha väldigt starka garantier för rättssäkerheten i det man gör.
Sveriges Radio

Kul att det är just Beatrice Ask använder de orden när hon är en av de som kört över det mesta som har med rättssäkerhet att göra och integritet. Men undrar om hon lärt sig att vi inte vill ha massavlyssning av folk som det inte finns en brottsmisstanke mot eller om hon fattat poängen? Om polisen får spana på en individ som misstänks för något brott med någon slags bevisning så spana på men bara på den individen det gäller och att de verkligen ser till att det är rätt individ de kollar för Polisen/staten osv ska ge blanka fan i vilka jag bekantar mig på nätet. Men hur många tror att det kommer vara något liknande? Risken är nog ganska stor att det blir någon form av massavlyssning eftersom jag gissar att Beatrice och många andra inte förstått kritiken mot FRA, men visa gärna att jag har fel… snälla!?

Andra bloggar om: , , , , ,

3 svar på “Datalagring och signalspaning”

  1. All den avlyssning du ovan hoppas det gäller samt en hel del mera har polisen redan idag stöd att utföra. Enligt en bekant som är polis är det dessutom extremt lätt att erhålla de tillstånd som krävs numera.

    …så tyvärr handlar detta antagligen om någon form av massavlyssning, på svenskt nyspråk är ”signalspaning” synonym för massavlyssning.

    1. Extremt lätt låter illa och om det är så att de redan får avlyssna som jag iof antog att de fick, så kan man bara anta att det är massavlyssning ala FRA som gäller… man tappar lätt lusten när systemet är som det är. Men därför tror jag mer och mer på min röst på Piratpartiet…

      Ska bli intressant att se vad för filtar de försöker bädda in skiten i med orden om att det inte alls är en massavlyssning det handlar om

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.