Dark night of the soul

Hittade en intressant tråd på pp’s forum (tack Martin) om en artikel i SvD som handlar om ett musik projekt som stoppats av EMI ett av världens största skivbolag ([wikipop language=”sv” search=”EMI”]ett de fyra största enligt wikipedia[/wikipop]). Detta samarbete mellan många stora namn i musik branschen och även en av de bästa regissörerna enligt mig [wikipop language=”sv”]David Lynch[/wikipop] (som sjunger och bidrar med bilder i en bok som var tänkt att följa med) men detta själv finansierade projekt stoppas nu alltså av EMI av någon anledning.

Lagom till vernissagen var albumet – som är helt självfinansierat – tänkt att släppas ihop med en fotobok, men plötsligt blev det stopp då skivbolaget EMI hotade att stämma. En officiell förklaring saknas fortfarande. Det enda uttalande som SvD har lyckats få från skivbolaget lyder: ”Danger Mouse är en briljant, talangfull artist som vi hyser enorm respekt inför. Vi arbetar med Brian och hans management för att lösa situationen”. Det är tydligt att ämnet är känsligt för EMI:s pressansvariga i England och USA. Liksom andra tidningar har SvD inte fått några konkreta svar och spekulationerna på nätet är därför många.
SvD.se

Det enda lagliga sättet att nu kunna lyssna på skivan enligt artikeln är att streama den genom npr music‘s hemsida. Detta är inte riktigt min smak av musik men vissa av låtarna är riktigt bra och att höra Lynch sjunga känns för mig lite spännande iaf 🙂 Och en legend som [wikipop language=”sv”]Iggy Pop[/wikipop] är ett måste att lyssna på, även Svenska [wikipop language=”sv” search=”Nina Persson”]Nina från Cardigans[/wikipop] är med och sjunger på skivan. Jag som annars är ganska begränsad i min musik smak tycker att det är synd att sådana projekt stoppas, så många olika människor som tillsammans skapar något dom verkligen vill dela med sig av får det inte trots att dom har betalt och gjort allt arbete själva.

Anledningen till att stoppa detta kan diskuteras men jag tror det är ganska uppenbart att det på något sätt har med pengar att göra, inte gör dom det för att rädda musikerna och hjälpa musikens utveckling. Men det är rena spekulationer som sagt men man ska ju komma ihåg vad det brukar gå ut på i dagens företags värld, men lyssna lite på skivan (Jag rekommenderar Pain med Iggy) och hoppas på att det löser sig utan att EMI bråkar för mycket.

Lite kul kuriosa bara för er som har Firefox och använder ett plugin som kallas för WOT är att EMI’s sida är klassificerad som osäker, undrar om många Firefox användare är missnöjda med dem kanske? Lev väl folket!

Andra bloggar om: ,