Cosmos 2013!

Jag bara älskar Carl Sagan och hans serie Cosmos som på ett suveränt sätt går genom människans syn på universum genom historien. Det är enkelt att förstå och görs på ett så elegant sätt som inte många andra än Sagan klarar av, en serie som måste ses och om ni inte bara älskar karln efter den serien så ogillar jag er direkt 😛 Han var en underbar människa och vi behöver fler som honom.

Och nyss trillade jag över detta twitter inlägg av Neil deGrasse Tyson om att han ska göra en ny version av Cosmos som kommer 2013! FOX av alla kanaler som kommer visa det, lite överraskande men lika glad är jag för det. Återstår att se vilken kanal i Europa som kommer visa serien men räknar med och hoppas på Dicovery kanalerna som är en av få kanaler jag kanske tittar på ibland på tv. Om inte så är det nog ett garanterat dvdbox köp som man länge kommer få nytta av 😀

Ni kan om ni vill plöja genom original serien av Cosmos här (lagligt så oroa er inte lol) och jag rekommenderar er att göra det om ni har någon/några timma/timmar över, det är något alla ska ha sett precis som serien Planet Earth. Om det är något som kan få upp ens ögon för våran plats i universum och på planeten jorden så är de dessa två serier.

Andra bloggar om: , , , ,